Infoympyrä
Tietoa

Tietoa kotitalousvähennyksestä

Tietoa kotitalous-vähennyksestä

Laskuri ja käteistä pöydällä

Säästä aikaa ja rahaa kodin kunnostuksissa kotitalousvähennyksen avulla

Kotitalousvähennyksen avulla voit saada jopa 40%:n vähennyksen laskutetusta työstä. Tämä tarkoittaa, että voit säästää merkittävän summan rahaa esimerkiksi remonttien, puutarhanhoitotöiden tai siivouksen kustannuksissa. On tärkeää huomata, että kotitalousvähennys koskee vain sellaisia töitä, jotka tehdään oman asunnon tai vapaa-ajan asunnon kunnossapitoon tai peruskorjaukseen.

Kotitalousvähennys yhteishankkeissa: Tehokas tapa maksimoida säästöt

Vuonna 2023 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2250 euroa henkilöä kohti. Jos sinulla on puoliso, voitte yhdessä saada jopa 4500 euron vähennyksen, kun molemmat teette vähennykseen oikeuttavaa työtä. On kuitenkin tärkeää huomata, että jokaisella henkilöllä on myös omavastuuosuus, joka on 100 euroa kalenterivuodessa. Tämä tarkoittaa, että jos teetätte esimerkiksi remonttia ja käytätte kotitalousvähennystä, omavastuuosuus per henkilö on 100 euroa, ja yhteensä 200 euroa, joka vähennetään vähennyksen loppusummasta.

Kotitalousvähennys on helppo hakea. Voit löytää lisätietoja ja hakulomakkeen Verohallinnon verkkosivuilta osoitteesta www.vero.fi. Verkkosivuilta saat myös tarkempia ohjeita siitä, mitä työ- ja remonttikuluja kotitalousvähennys kattaa ja miten voit hyödyntää sitä parhaiten.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys ja säästää rahaa kodin kunnostus- ja huoltotöissä! Lue lisää blogistani ja ota selvää, miten voit hyödyntää tätä taloudellista etua omassa arjessasi.